GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Naše florbalistky překvapily učitele

Ve čtvrtek odpoledne zažila tělocvična Obchodní akademie nevšední florbalový zápas.  Postavily se tu proti sobě tým děvčat a tým učitelů. Do zápasu za učitele nastoupili: Kamila Veselá, Stanislav Hocko, Marek Winter, Miroslav Kvíz, Lukáš Melichar, Jaromír Rauch, Marek Simandl a Jaromír Jadrníček. Hrálo se 3x 10 minut plus dvě minuty nastavený čas. Zápas sledovala také řada fanoušků z řad studentů vesměs ze všech ročníků. A že šlo o nervy drásající podívanou si můžete přečíst v následujících řádcích. Aspoň podle toho, jak zápas viděli učitelé.

Po nedávných úspěších dívek v krajských kolech jsme věděli, že proti nám stojí obávaný soupeř. To bylo také znát hned v prvních vteřinách zápasu. Bylo poznat, že dívky nechtějí nic ponechat náhodě a pustily se do zápasu s obrovským zápalem.  Než jsme se stačili rozkoukat, v brance se nám ocitl míček. Prohráváme 0:1 a strach z nepřítele vzrostl. Vážně máme šanci těmto holkám konkurovat, ptali jsme se jeden druhého. Trénink a sehranost dívek nese své ovoce. Většinou se jim daří držet míček. Ale touha po výhře je velká i v našem týmu, a tak se nám daří soupeřky obehrát a při jednom z výpadů kličkou zpoza branky umístit míček těsně vedle nohy brankářky do branky. Vyrovnáno. Tak z nejhoršího jsme venku, už neodejdeme s nulou. Stále mi připadá, že soupeřky mají v poli navrch. Jenže se jim nedaří příliš získávat střelecké pozice, a tudíž ani vstřelit gól.  Nám se ale daří, a tak se v síti za brankářkou znovu ocitá míček. A po chvíli další střela a míček je zase v síti.. To už se ale dostavuje únava, uběhat to v takovém tempu, jaké dívky nastolily, je pro nás peklo, a střídání jsou stále kratší. I v osobních soubojích se ukazuje, že dívky to s florbalkami opravdu umí. Střel, které by ohrožovaly, našeho brankáře je stále málo. Některé velmi nebezpečné se ale objevily. I náš brankář se velmi nejistě otáčel za sebe, když vystřelila Aneta, ale bohužel jen do horní tyče naší branky.  Už to skoro vypadalo, že dívky přidají další bod ke svému skóre. Body jsme ale přidávali my, další střela z dálky míří do brány soupeřek. A pak další, které uzavřela konečné skóre po třiceti minutách hry na konečných 5:1 pro učitele.

Na závěr přišly ještě rozhodující dvě minuty rychle smrti. V našem týmu už lapáme po posledních zbytcích sil, ale soupeř vypadá, jako by se mu do žil vlila čerstvá krev. Motivace našeho soupeře opět silně vzrostla. Dívky urputně bojují o každý míček. Tentokrát se zdá, že nevystřelíme na branku my, nemůžeme se dostat k příležitosti. Vteřiny pomalu ubíhají a nikdo neví, kdy přijde závěrečný hvizd po dvou minutách. Toho jsme se ale nedočkali. Zápas předčasně ukončila Sabina, která překonala našeho brankáře svým typickým způsobem držení míčku na holi.

Za bezvadnou hru a zážitek děkujeme našim soupeřkám. Opravdu si ceníme výkonů, které tu dívky předvedly. Poděkování patří také divákům, za vytvoření bezvadné a bojovné atmosféry. Už teď se těšíme na další zápas a doufáme, že se ho brzy dočkáme.

Lukáš Melichar

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »