GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Zastavila, aby pomohla soupeřce

V pátek 10. května se studenti nižšího gymnázia zúčastnili krajského kola Odznaku všestrannosti v Chomutově. Celá soutěž je organizovaná na profesionální úrovni a má velkou sportovní atmosféru. Přesto, že nám do týmu chyběl jeden chlapec (bodují vždy nejlepší tři ze čtyř), i se sedmičlenným družstvem jsme obsadili důstojné jedenácté místo ze šestnácti.

Náš tým byl obsazen téměř plně studenty ze sekundy a jedním primánem. Mladá skupinka sbírala zkušenosti i úspěchy. Silově, technicky i vytrvalostně náročné disciplíny se střídaly plynule jedna za druhou bez nároku na delší přestávku a oddych. Naši studenti bojovali poctivě ze všech sil.

Matěj Janda obsadil tradičně první místo v jednotlivcích ve své věkové kategorii a postupuje do republikového kola. Také Maruška Šulcová se po celou dobu závodu držela na první a druhé příčce. Bohužel za nepřízně rozhodčího se během poslední disciplíny v driblingu propadla na nečekanou sedmou příčku. Její poctivé shyby a smysl pro fair play ji ale nikdo nevezme.

V duchu fair play se odehrál i závod na 1 kilometr, kdy Áďa Švitorková pomohla vstát dívce na dráze, aby ji skupinka běžkyň nezadupala. Ona tak ztratila cenné vteřiny a body, ale vše vynahradil potlesk za tento dobrý skutek během vyhlašování vítězů.

Můžeme tedy říci, že cíl byl splněn: zažili jsme všechno, co sport obnáší – výhru, úspěch i zklamání, nadšení, napětí, vyčerpání sil a hlavně sport v duchu fair play. Za to studentům děkuji.

Kateřina Nováková

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »