GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Florbalový bronz z Děčína

Na okresní přebor starších žákyň (tercie, kvarta) ve florbalu, který se konal v Děčíně ve středu 27. 11. 2019 jsme vyrazily časně zrána.

Do Děčína jsme přijely ve tři čtvrtě na osm a po krátké cestě na ZŠ Tyršova, kde se celý turnaj konal, se naše hráčky začaly rozcvičovat a chystat na první zápas. Ten dopadl nad očekávání dobře. ZŠ Na strání děvčata doslova rozstřílela 5:0 a i v dalším zápase byla úspěšná a Markvartice porazila 4:0.

Pak už nás čekaly mnohem těžší soupeřky. Se ZŠ Kamenická jsme hrály vyrovnaně, ale nakonec se sportovní štěstí přiklonilo na jejich stranu a povedlo se jim s pomocí tyčky vstřelit první gól a těsně před koncem ještě jeden. Výsledek 0:2 nás trochu mrzel, protože zápas klidně mohl dopadnout i opačně. Následující souboj se ZŠ Tyršova na tuto prohru bohužel navázal. Konečné skóre 1:7 bylo pro nás trochu krutým potvrzením kvalit hráček této školy.

Poslední zápas měl rozhodnout o našem umístění. Pokud jsme chtěly získat 3. místo, bylo nutné zvítězit. Teoreticky mohla stačit i remíza , ale na ni jsme nechtěly spoléhat. Celý zápas s Benešovem byl velmi vypjatý. Opakovaně jsme prohrávaly o gól, vždy jsme ale dokázaly odpovědět a vyrovnat až na konečné skóre 4:4.

Pak už nás čekaly chvíle napětí, zda remíza bude stačit na 3. místo, protože právě s Benešovem jsme získaly stejný počet bodů za zápasy. Po konečném sečtení všech výsledků se ukázalo, že sportovní štěstí se tentokrát přiklonilo na naši stranu a díky velmi těsnému skóre jsme obsadily bronzovou příčku.

Nakonec se tedy slavilo a hráčky po náročných zápasech konečně vydechly. Turnaj jim přinesl cenné zkušenosti, které mohou zužitkovat na dalších turnajích. Ten nejbližší je čeká už 9. prosince ve Varnsdorfu.v rámci Podzimních her.

Kamila Veselá

Turnaje se zúčastnily tyto hráčky:

Helenka Jirásková, Hanča Pham, Linda Quynh Chi, Bára Tran, Laura Vápeníková, Nela Menšíková, Terka Mazurová (všechny 3. A), Majda Mašková (4. A)

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »