GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

N.T.C. v Teplicích na CPSPS (Celostátní přehlídka středoškolských pěveckých sborů)

46_001

1. dubna jsme se jakožto školní pěvecký sbor N.T.C. vydali na pěveckou soutěž Opava Cantat do Teplic (Opava proto, protože právě v Opavě se koná celostátní kolo). Celá cesta tam probíhala hladce, všichni jsme se vyspali, najedli, někteří dokonce i vedli vážnou debatu o globálních problémech lidstva.

Když jsme dorazili do tamního gymnázia, hned jsme se vydali na krátkou generálku. Ani neuběhlo po generálce čtvrt hodiny a už celá soutěž začínala. Před námi vystupovaly 2 sbory. A najednou jsme byli na řadě my. Zpívali jsme 4 písničky- Což se mně, má milá, hezká zdáš, To ta Helpa, Only Hope a Cantus Inaequalis. Po vystoupení jsme si všichni sdělovali své dojmy a vypadalo to, že jsme to docela pohnojili. Ale nakonec jsme díky tvrdé práci na všech soustředěních; kde jsme produkovali jen krev, slzy a pot; vyhráli krásné zlaté pásmo a postoupili do Opavy.

Při cestě zpátky jsme se ještě stavili pro lázeňské oplatky, kvůli kterým nám málem ujel vlak. Naštěstí jsme ho stihli a všichni dorazili v pořádku a šťastní z výhry domů.

Zuzka Do

Krátké video ze soutěže:

Podobné příspěvky: