GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Berlínem po vlastní ose

Studenti třetích ročníků se vydali 4. června 2015 v brzkých ranních hodinách na jednodenní exkurzi do Berlína. Přeprava byla zajištěna dvěma autobusy a výlet započal u našeho gymnázia. Cesta tvořila převážnou část dne, něco málo přes 10 hodin. V autobusech ale mohli studenti dospat svůj spánkový deficit.

Když konečně dorazili na místo, přesněji na Alexander Platz, rozdělili se ihned do skupin a dostali úkoly: každý člen se musel vyfotit s určenou památkou, tým musel udělat skupinové selfie a nakonec si měli zvolit jednu fotku jako typickou pro Berlín. Skupiny, které byly obvykle pětičlenné, si už předem vytipovaly pět památek, které by chtěly navštívit, a informace k nim – jak v čeština, tak i němčině. U každé památky jeden člen, který ji měl na starost, přednesl ostatním různé zajímavosti o daném místě či budově.

Od 13 hodin byla společná prohlídka Reichstagu zařízená panem učitelem Jensem (díky!). Součástí prohlídky byla i třicetiminutová přednáška v němčině, ale nejvíce se studenti těšili na prohlídku kupole, která je moderní součástí této historické budovy. V kupoli bylo sice hrozné dusno, ale ten výhled za to stál. Po odchodu z Reichstagu studenti měli možnost spatřit autobus Juventusu Turín, jelikož se tam následující víkend konalo finále Ligy Mistrů UEFA. Jeden ze sponzorů dokonce rozdával zadarmo fešné sluneční brýle, a tak teď mají všichni třeťáci stejnou zelenou ozdobu.

Následoval rozchod, který ale netrval moc dlouho. Někteří stihli koupit pár suvenýrů, jiní ještě dodělávali úkoly. Z Berlína se odjíždělo v 17 hodin a příjezd do Rumburka byl kolem desáté večerní hodiny. I přesto, že tato exkurze byla časově náročná, byla v mnohém velmi obohacující a také dobrým testem orientačních schopností. Možná, že tato exkurze bude některé z nás motivovat k tomu, abychom se do Berlína vydali na vlastní pěst.                                                                                                      

 

Radek Běhunčík, VII. A

Podobné příspěvky:

Vítězná fotka z Berlína

V lednu jsme vyhlásili druhé kolo soutěže o nejlepší fotku z Berlína. První kolo proběhlo již během listopadového Dne otevřených dveří. Hlasování se tentokrát zúčastnilo celkem 150

Více informací »

Svět vůní ve Vlčí hoře

V letošním roce se studenti třetího ročníku gymnázia v Rumburku nevypravili do IQLandie, jak bývalo v předchozích letech zvykem, ale v rámci bloků pro ně byly připraveny prohlídky firem

Více informací »