GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Škola žen

30_001

Ve čtvrtek 19. ledna navštívily druhé ročníky liberecké divadlo F. X. Šaldy, kde viděly inscenaci Moliérovy komedie Škola žen.

Kvůli velkým mrazům nezačínala naše cesta do divadla nijak slavně. Od ojíněných a zmrzlých vlasů až po nepříjemně blízké setkání s chodníky, k tomu ještě v rámci možností alespoň trošku v lepším oděvu – zkrátka, měli jsme spoustu zážitků a ještě jsme ani nevyjeli.

V autobuse nás překvapil pan řidič, když si s námi přes mikrofon začal povídat a postaral se tak o veselou cestu. Když jsme dorazili před divadlo, bylo nám oznámeno, že máme téměř hodinový rozchod, než divadlo začne. Pro některé z nás, kteří vyrazili z autobusu bez kabátu a s dvaceti korunou na šatnu v kapse, to byla docela rána. Nikdo z nás ale během volna neumrzl a už za hodinu jsme seděli na druhém balkóně v hledišti divadla.

Liberecká inscenace Školy žen získala ocenění Komedie roku 2015 a rozhodně to nebyla náhoda. Jednoduchá scéna a výrazný herecký projev každého z účinkujících jsou pilíře hry, na kterých lze postavit skutečnou komedii bez zbytečného pitvoření a přehrávání. Představení dokáže vtáhnout do děje a díky množství narážek, vtipů a dvojsmyslných dialogů zaujalo i nás, pro získání pozornosti poměrně náročné publikum.

Při cestě domů nás opět bavil pan řidič a celkově tak uzavřel skvělý den, strávený v pohodové atmosféře, který dal zabrat našim bránicím.

Bětka Petrášová

Podobné příspěvky:

Nemo, gympl, Liberec

„Čas od času rádi nabízíme rodinné představení vhodné pro publikum každého věku. Tentokrát půjde o slavnou verneovku Tajuplný ostrov v dramatizaci režiséra Filipa Nuckollse, který

Více informací »