GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Za matematikou do Děčína

V úterý 17. dubna se brzy ráno vydalo sedm žáků Gymnázia Rumburk do Děčína na okresní kolo matematické olympiády pro žáky 6., 7. a 8. tříd a odpovídajících tříd víceletých gymnázií. Okresního kola se naši žáci účastní každý rok a často se umisťují na předních pozicích. I letos tomu nebylo jinak.
Umístění na „bedně“ nám sice těsně uniklo, ale i tak byly výsledky více než výborné. Katka Nedvídková měla stejný počet bodů jako žákyně na 3. místě, ale protože pravidla soutěže neumožňují ponechat dva nebo více žáků na medailových pozicích, byla po vyhodnocení bodů za jednotlivé příklady odsunuta na nepopulární 4. místo. Ze sekundy dopadla nejlépe Amálka Poštová na 4. – 5. místě. Ze stejné třídy byla i Katka Skálová na 10. místě a Nela Eichlerová na 14. místě.
Žáci z primy teprve sbírali zkušenosti, ale ani oni se neztratili. Bára Tran vybojovala 5. místo, těsně za ní na 6. pozici byla Kája Tlapáková a Alex Danč se umístil na 11. místě. Všichni zúčastnění žáci si zaslouží poděkování za reprezentaci školy a doufám, že jejich zájem o účast v této soutěži přetrvá i do příštích let.

K. Veselá

Podobné příspěvky: