GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Pohár vědy – finále a poděkování

Ve dnech 24. – 26. 6. se děvčata z tercie (Verča Kozlerová, Erika Merkoutová, Katka Nedvídková a Eliška Semerádová) účastnila mezinárodního finále vědecké soutěže Pohár vědy Newton 2018.
Vše začalo v neděli večer finálovými výstupy jednotlivých týmů. V naší kategorii bylo celkem 12 týmů, kromě těch za ČR i ze Slovenska a Turecka. Na výstup byl týmu vyměřen čas pěti minut, kdy se měl představit a předvést pokus, který si připravil. Holky si připravily ohnivé tornádo v koši a ve váze, všechno pěkně popsaly, tornádo se mimořádně vyvedlo.
Pondělní dopoledne bylo věnováno stánkům, kde si každý tým připravil pro porotce výsledky své čtyřměsíční práce. Porota chodila po jednotlivých stanovištích, ptala se na záludné otázky, nechávala si vysvětlit modely a experimenty z hlediska fyziky a nakonec každého obodovala. Odpoledne měly týmy volno a večer přišlo slavnostní vyhlašování výsledků a předání putovního poháru nejlepšímu týmu.

Tým SÝRius dostal celkem 171 bodů a umístil se na krásném 5. místě. Gratulujeme!

Na závěr bych ještě ráda poděkovala rodičům dívek za jejich toleranci při domácím experimentování a také za to, že jim umožnili účastnit se finále v Nymburku.
A velké dík patří i paní Kamile Veselé, že v rámci vědeckého zkoumání občas uvolnila holky z tělocviku.
Všem Vám moc děkujeme!

Iveta Seifertová

Podobné příspěvky: