GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Sbor N.T.C. vylovil v Litoměřicích zlato

Již po několikáté se sbor N.T.C. v téměř plném počtu (19 studentů), vypravil předvést svou píli a každotýdenní dřinu na regionální kolo Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů do Litoměřic.

5. dubna, 10:10 dopoledne – autobus je připraven k odjezdu od Zimního stadionu v Rumburku, poslední dvě tři minutky, od budovy gymnázia přibíhají poslední opozdilci, ale v mžiku jsou všichni na svých místech a můžeme vyrazit. Cesta velmi rychle ubíhala, možná tomu dopomohlo pohodlí v autobuse, možná to bylo naší dobrou náladou a nedočkavostí předvést, co jsme tak dlouho nacvičovali.

Po příjezdu do ZŠ Boženy Němcové, kde se soutěž konala, jsme si jen rychle odložili a vrhli se na rozmluvení se, rozezpívání, krátkou zvukovou zkoušku a na pečlivé prozkoumání sborů, které snad soutěží ve stejné kategorii. Netrvalo dlouho, než jsme došli ke zjištění, že středoškolské sbory se účastní pouze tři a my jsme výjimečně jediní, kteří si připravili povinnou skladbu April is in my mistress‘ face a v soutěžní kategorii jsme tedy jediní. Nervozitě to však na síle neubralo, protože bez ohledu na počet sborů v dané kategorii je pouze na uvážení porotců, jaké pásmo sboru udělí a zda získá i nominaci do celostátního kola.

Se spoustou zvířátek (mravenci v nohou či na jazyku, motýli v břiše, husí kůží po celém těle) jsme kolem třetí hodiny odpolední nastoupili na pódium. Velmi příjemné bylo, že na téže přehlídce byla se svým dětským sborem i naše bývalá sbormistryně Jana Eichler Honců, která nám držela palce a mnohé písně, které jsme zpívali, znala, například Černou vodu, Jezdím bez nehod či Voro voro.

Vystupovali jsme jako poslední, a tak jsme na vyhodnocení nemuseli čekat příliš dlouho. Porota si naštěstí vzala k srdci náš vzkaz, že „na celostátním kole v Opavě už jsme několikrát byli, ale v Hradci Králové, kde je toto kolo letos poprvé, to ještě neznáme“ a ocenila nás Zlatý pásmem i postupem do celostátního kola této soutěže, jež se uskuteční v listopadu.

Teď už se ale naše soustředění zaměří jen a jen na nadcházející koncert, který se uskuteční v úterý 28. května a na který jste všichni srdečně zváni. A pokud byste si nás chtěli poslechnout o pár dní dříve, rádi se s vámi uvidíme 17. května v rámci večerního programu Loretánské noci v Rumburku.

Papežová

Podobné příspěvky: