GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Jeden gól od vítězství

Sportovní hala ve Varnsdorfu a středa 7. února 2018, to jsou  dva hlavní  údaje, které charakterizují okresní kolo ve florbalu žákyň středních škol děčínského okresu.

Hráčky Gymnázia Rumburk při takové akci samozřejmě nemohly chybět .  Celkem šest středních škol vyslalo své zástupkyně a my jsme byly rozhodnuté se porvat o vítězství a postup do krajského kola,  přestože jsme věděly, že soupeřky mají velmi kvalitní týmy, a že to lehké rozhodně nebude.

Čekalo nás celkem  pět náročných zápasů. První dva se podařilo vyhrát.  OA a SZdŠ Rumburk jsem porazily 5:0 a stejně tak EOA Děčín 2:1. Následující souboj s VOŠ a SŠ Bratislavská Varnsdorf byl rozhodující. Přestože většinu hracího času jsme tlačily na soupeřky a měly jsme několik velkých šancí (dlužno dodat, že šance byly i na druhé straně), gól se nepodařilo dát a celkové skóre zůstalo 0:0.

Zývající dva zápasy se SLŠ Šluknov a Gymnáziem Varnsdorf jsme sice vyhrály shodně 1:0, na celkové vítězství to však už nestačilo. Hráčky z „Bratislavské“ měly shodný počet bodů za zápasy jako my, ale navíc lepší skóre. Takže i když jsme neprohrály jediný zápas, musely jsme se smířit s celkovým druhým místem.

Jeden gól, který se našim žákyním nepodařilo vstřelit do branky vítězné školy, nás dělil od vysněného prvního místa. I tak je ale konečné umístění skvělým výsledkem, a jen potvrzuje, jak výborné hráčky naše gymnázium má. Navíc na konci května nás čeká další florbalový turnaj v rámci Varnsdorfských her, kde bude další příležitost ukázat, co v nás je.

Kamila Veselá

Tým Gymnázia Rumburk
Kateřina Sedláčková, Tran Thanh Phuong, Sabina Krákorová (všechny 6. A), Kristýna Vaňková, Caroline Mary Houdková, Anna Nguyenová, Dana Čurgaliová, (všechny 7. A), Karolína Veselá (8. A)

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »