GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Za sportem do Varnsdorfu

Dva týdny po úspěchu našeho gymnázia na Letních hrách ve Varnsdorfu, kde soupeřily střední školy Šluknovského výběžku, čekalo obdobné zápolení i na žáky nižšího gymnázia. Ve dnech 12. – 14. 6. se na sportovním poli střetli s žáky varnsdorfských základních škol a žáky Gymnázia Varnsdorf.

Zahajovalo se v úterý 12. 6. florbalem, ve kterém naši žáci a žákyně excelovali. Díky výborným výkonům získali v kategorii dívek i chlapců cenná 1. místa.

Ve středu 13. 6. se hrál basketbal. Chlapci po velmi vyrovnaných zápasech obsadili díky horšímu skóre 2. místo, stejně tak jako děvčata, pro která ale bylo 2. místo maximum. V týmu Gymnázia Varnsdorf byly totiž všechny hráčky z basketbalového oddílu a žádná z ostatních škol proti nim neměla šanci.

Soutěže vrcholily následujícího dne ve čtvrtek 14. 6. závody v plavání, kde naši žáci zvítězili a žákyně obsadily opět 2. místo. Díky těmto výborným výkonům se tak našim žákům podařilo získat celkové 1. místo v soutěži chlapců a 2. místo v soutěži dívek. Je to další skvělý sportovní výsledek pro Gymnázium Rumburk a všem studentům, kteří naši školu reprezentovali, patří poděkování.

Kamila Veselá

Podobné příspěvky: