GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Florbalové souboje v hale na koupališti

Liga severu – turnaj ve florbalu dívek proběhl 9. prosince 2014.

Daniela Englová, Anna-Marie Peroutková, Le Phuong Thao, Tereza Richterová, Sabina Krákorová, Dana Čurgaliová, Markéta Frolíková, Karolína Veselá, Naďa Vránová, Andrea Svatošová, Jana Frusová

Všechny tyto výše uvedené žákyně reprezentovaly naši školu na turnaji ve florbalu, který se konal v rámci Ligy severu, série turnajů, ve kterých se setkávají žáci a žákyně středních škol Šluknovského výběžku.

Začátek se našim děvčatům vydařil. Po velmi dobrém výkonu porazily šluknovskou „Lesárnu“ (SLŠ a SOŠ Šluknov) 3:0. Bohužel po tomto vyhraném zápase se přestalo dařit střelecky a do konce turnaje náš tým nevstřelil jediný gól, což bylo rozhodující. Podařily se uhrát ještě dvě remízy 0:0 s týmy žákyň z „Polygrafky“ (SOŠ MGP Rumburk) a Gymnázia Varnsdorf, zbývající zápasy se SZŠ a OA Rumburk a VOŠ a SŠ Varnsdorf jsme už bohužel prohrály 2:0 a 1:0.

Celkově tak Gymnázium Rumburk obsadil 4. místo. I když jsme potají doufaly v lepší výsledek, je nutno dodat, že týmy škol, které se umístily před námi, byly velmi kvalitní. Naše děvčata dala do hry vše co mohla, a chybělo jen to pověstné střelecké štěstí.

Další turnaj s podobným obsazením se bude konat v červnu v rámci Letních her ve Varnsdorfu. Dívky tak mají další motivaci připravit se na další florbalové souboje a ukázat, že i týmy, se kterými prohrály, jsou schopné porazit.

Kamila Veselá

Podobné příspěvky: