GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Florbalová liga děvčat bronzově

Třetí místo a bronzové medaile si přivezly v úterý 22. března z Děčína žákyně nižšího gymnázia.

Tradiční jarní turnaj nazývaný Florbalová liga je dalším setkáním mladých florbalistek ze základních škol děčínského okresu, kde mohou předvést své umění.

I žákyně z Gymnázia Rumburk přijely ukázat, jakého dalšího pokroku dosáhly díky tréninku. Na základě úspěšných výsledků z podzimních turnajů se dalo očekávat, že nebudou patřit k slabým týmům, a první zápasy to také ukázaly.

Sice hned na úvod prohrály 0:2 s domácím týmem ze ZŠ Tyršova (budoucím vítězem), která celý turnaj hostila ve své nově zrekonstruované tělocvičně, ale pak už následovala série výher s týmy ze škol ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf (2:0), ZŠ Na Stráni (5:0) a ZŠ Želenice (4:0).

Před zápasem s florbalistkami z Chřibské jsme věděly, že se jedná o důležitý zápas, který zřejmě rozhodne o tom, zda máme šanci získat 2. místo. I ZŠ Chřibská totiž všechny dosavadní zápasy vyhrála s výjimkou prohry se ZŠ Tyršova Děčín. Po velmi ostrém souboji jsme nakonec remizovaly 1:1, přesto ale šance obsadit 2. místo zůstala, neboť jsme měly výrazně lepší skóre. Jen bylo nutné vyhrát zbývající dva zápasy.

Boj se ZŠ Kamenická byl hodně vyrovnaný a jejich hráčky předvedly několik hodně nebezpečných útoků na naši bránu, které naštěstí skvěle vychytala brankářka Katka Nedvídková. I díky tomu se podařilo uhájit těsnou výhru 1:0 a zbýval už pouze poslední zápas se žákyněmi z Markvartic, které do té doby nepřeváděly příliš výrazné výkony. Bohužel na závěr se od nás florbalové štěstí odvrátilo a velmi rychle jsme na začátku zápasu inkasovaly dva góly. Tento náskok se už nepodařilo stáhnout a prohra 1:2 nás tak odsunula na celkové 3. místo.

Bronzové umístění je skvělý výsledek, a přestože děvčata byla trochu zklamaná, jistě s odstupem času ocení i 3. místo, neboť kvalita zúčastněných týmů se každoročně zvyšuje a předvedené výkony našich žákyň byly skutečně vynikající.

Z reprezentantek Gymnázia Rumburk jsem již jmenovala naši brankářku Katku, která ač teprve v primě se stala  důležitým členem týmu. V útoku zářila Sabina Krákorová, Terka Tran (obě kvarta) a Danča Mísařová (tercie), které skvěle doplňovala Eliškou Radová ze sekundy. V obraně zasahovala nepostradatelná Kačka Sedláčková a Nikola Boczanová (obě kvarta) společně s Vanesskou Krákorovou a Jolanku Šmejcovou z primy.

Na závěr už zbývá jen poděkovat našim děvčatům za jejich předvedené výkony, které určitě zopakují při dalších florbalových utkáních v dresu gymnázia.

 

Kamila Veselá

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »