GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Tsunami Gymnázia Rumburk zasáhla Koupaliště

 

Florbalová Liga severu právě začala a dívčí tým naší školy do ní vstoupil tou pravou nohou. Zvítězil ve všech zápasech, a tím si zajistil celkovou výhru.

Týmy z celého Šluknovského výběžku, hala na Koupališti v Rumburku, napjatí učitelé tělocviku a studenti odhodlaní předvést na hřišti to nejlepší. Další sezóna Ligy severu je tady. V úterý 22. 11. 2016 odstartovala první ze série podzimních akcí, tentokrát středoškolský florbalový turnaj dívek.

Náš dívčí Dreamteam se skládal z hráček napříč všemi čtyřmi ročníky vyššího gymnázia. Mnohé z nás jsou členky FBC Česká Lípa Šluknovsko, florbalového klubu, který je u nás znám také jako Letci Rumburk.  Další z nich jsou již zkušené stálé členky školního týmu, které podobné turnaje objíždí již od prvních let studia. Ani tentokrát jsme nepodcenily přípravu a na turnaj jsme přijely odhodlané, vědomy si silných i slabších soupeřů.

Hned při prvním zápase se nám podařilo zvítězit nad počáteční nervozitou a výsledným skórem 6:0 jsme nejen porazily soupeřky z Obchodní akademie, ale také si získaly respekt u ostatních týmů. Na radování ale nebyl čas, protože další zápas na nás čekal vítěz minulého ročníku, tým z „Bratislavské“. Za mohutné podpory našich skvělých trenéru, paní učitelky Kamily Veselé a pana učitele Stanislava Hocka, jsme se pustily do (skoro)krvavé seče. Jenže najednou se míček dokutálel do naší brány a my jsme prohrávaly. Tým Bratislavské hrál tvrdou hru, ale my jsme jim ustoupit nechtěly. Pak přišla střela, tentokrát do brány soupeře. A pak další, a další, a další. Za stavu 3:1 jsme sebraly poslední zbytky sil, soupeřky na nás pořád tlačily, tři minuty před koncem zápasu přišla rána do oka jedné z našich hráček. A pak další. Zápas jsme tedy vyhrály a naše radost (společně s ledovým obkladem) překonala všechnu bolest a únavu. Další zápas jsme vyzvaly tým „Polygrafky“, který jsme s nervozitou udolaly 2:0. Na závěr zbýval náš již tradiční duel s Gymnáziem z Varnsdorfu. Jednalo se taktéž o silného soupeře, ale dokázaly jsme hned ze začátku skórovat a zápas nakonec s přehledem vyhrát 5:1.

A bylo to tu, naše první podzimní vítězství a ohromná radost, která následovala. Nutno zmínit, že atmosféra v týmu byla od začátku zcela pozitivní a v průběhu zápasů náš týmový duch neklesal, což bylo také klíčem k našemu dobrému výsledku. Toho bychom samozřejmě nedosáhly bez všech lidí, co nás podporovali – kromě zmíněných tělocvikářů, kteří se podíleli i na přípravě turnaje, patří poděkování i loňským maturantům, kteří nás několik let pod záštitou gymnázia trénovali (díky Naďo). Všem děkujeme za podporu, naše vítězství nás motivuje k dalšímu snažení a už se všechny těšíme na okresní kolo, které proběhne tuto zimu.

Kája Veselá (7. A)

Tým Gymnázia Rumburk

Anna-Marie Peroutková, Daniela Englová (obě 8. A), Karolína Veselá (7. A), Kristýna Vaňková, Aneta Šmejcová, Caroline-Mary Houdková, Anna Nguyenová (všechny 6. A), Kateřina Sedláčková, Tran Thanh Phuong, Sabina Krákorová (všechny 5. A)

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »