GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Fotbalový úspěch v Děčíně

Ve středu 3. května vyrazil gymnaziální tým ve složení Richter, Polák, Bače, Tomáš Tran, Pavlíček, Zabilka, David Tran, Vyčítal, Weihs na turnaj v malé kopané O pohár primátorky města Děčín. Každý zápas se hrál se sedmi hráči v poli a jedním brankářem, což znamená, že náš tým měl pouze jednoho hráče na střídání. Tento fakt zřejmě ovlivnil samotný konec turnaje. Ale vraťme se na začátek.

Turnaje se účastnilo celkem sedm mužstev. Náš tým byl nalosován do skupiny A k dalším třem soupeřům. V prvním zápase proti Střední škole Libverda z Děčína ukázali naši chlapci kvalitu, kdy po přesvědčivém výkonu porazili soupeře jasně 6:0. Druhý zápas už představoval větší oříšek, neboť nás čekal jeden z favoritů a to Evropská obchodní akademie Děčín. Již od začátku dostal soupeř náš tým pod tlak, který nakonec vyvrcholil gólem. Chlapci se nicméně nevzdali a dvě minuty před koncem utkání dokázali srovnat na konečných 1:1. V posledním utkání skupiny nás čekalo Gymnázium Děčín. V tomto zápase, který se hrál ihned po skončení předchozího utkání, se již začala projevovat únava hráčů, která ale byla vidět i na soupeři a tak zápas nakonec skončil spravedlivou remízou 0:0. I vzhledem k výsledkům ostatních zápasů chlapci postoupili do semifinále z druhého místa ve skupině.

Na řadu přišlo semifinále a soupeř v podobě vítěze skupiny B a zároveň pořádající škola SOŠ Ruská. Zápas to byl vskutku těžký, ale po odvážném výkonu a také troše štěstí kluci porazili soupeře v poměru 1:0 a postoupili tedy do finále. Závěrečný zápas turnaje byl zároveň odvetou ze základní skupiny proti děčínské obchodce. Soupeř, který přijel v opravdu kvalitní sestavě, disponoval též čtyřmi náhradníky, a proto byl na první pohled na tom se silami lépe. Zápas se podle toho také vyvíjel, nicméně naši kluci nevěšeli hlavu a dali do toho všechno, přesto si nakonec odvezli porážku 1:5. I to ale znamenalo konečné druhé místo v jubilejním desátém ročníku tohoto turnaje.

Nakonec bych tímto chlapcům rád poděkoval za příkladný výkon na hřišti a popřát jim hodně štěstí do dalších turnajů.

Marek Simandl

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »