GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Jistý postup!

Florbalistky z tercie a kvarty vyrazily ve čtvrtek 16. listopadu brzy ráno do Markvartic, aby se v rámci okrskového kola pokusily postoupit do okresního finále ve florbalu.

V letošním školním roce se totiž do okresního přeboru přihlásilo 10 týmů, což je na jednodenní turnaj příliš mnoho, a proto byly týmy rozděleny do dvou skupin, ve kterých se nejdříve měly utkat o postup do okresního finále, jež proběhne 7. prosince v Děčíně.

Věděly jsme, že máme velkou šanci postoupit, protože stačilo skončit z pěti týmů nejhůře třetí. Ale florbal je nevyzpytatelná hra a někdy i ten nejlepší tým může při troše smůly prohrát se slabším soupeřem.

Na úvod nás čekala děvčata ze ZŠ náměstí E. Beneše z Varnsdorfu.  S tímto týmem jsme většinou vítězily, ale varnsdorfské florbalistky překvapily velmi solidní obranou a důrazným útokem. Přesto se nám nakonec podařilo zvítězit 2:0. Dále nás čekal souboj se ZŠ Markvartice, kde jsme s přehledem zvítězily 5:1.

Nejtěžší zápas měl ale teprve přijít. Florbalistky ze ZŠ Chřibská opět ukázaly své kvality. Zápas byl hodně vyrovnaný a nakonec pro nás dopadl nepříznivě prohrou 1:2, přestože jsme daly v tomto zápase dva góly. V jednu chvíli se totiž míček nešťastně odrazil od naší hráčky a spadl přímo do naší branky. I to ale k florbalu patří.

Vše jsme si vynahradily při posledním zápase se ZŠ Benešov nad Ploučnicí, kde jsme opět zvítězily 2:0.

Z Markvartic si tak odvážíme celkové 2. místo, jistý postup do okresního finále a také silnou motivaci v děčínském finále ukázat, co v nás je.

Kamila Veselá

Tým Gymnázia Rumburk:

Ema Kaštánková, Jolanka Šmejcová, Katka Nedvídková, Vanessa Krákorová (všechny 3. A), Adélka Pavlíčková, Martina Hermanová, Veronika Šolcová, Zdeňka Skopalová, Nikola Křenková (všechny 4. A)

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »