GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Česko vesluje

Jeden z prvních prosincových dní ve Šluknově patřil veslování. Závod ve veslování na trenažérech byl mezi základními a středními školami Šluknovského výběžku v rámci Školní ligy projektu Česko vesluje. Naše škola samozřejmě na takovéto akci nesměla chybět.

Po příjezdu vlakem do Šluknova jsme zamířili do nové tělocvičny Střední lesnické školy a Střední odborné školy Šluknov. Trochu jsme jim záviděli jejich rozlehlou tělocvičnu s lezeckou stěnou, která se s tou naší nedá porovnávat. Když přišla řada na naši kategorii pro druhé ročníky, již jsme byli rozcvičeni a připraveni vydat ten nejlepší výkon. Zvolili jsme si originální název týmu a šli na to. Ale ještě jsme dostali proškolení, jak se na trenažérech vesluje, protože závod byl jak pro laiky, tak pro nadšence. Veslovali jsme v týmu 4x 200 metrů a 4x 1 minutu. Dále přicházela kategorie pro třetí ročníky, což pro nás znamenalo, že již budeme jen fandit. Jak dívčí tak chlapecký tým také vesloval 4x 200 metrů a 4x 1 minutu. Někteří zájemci šli veslovat i individuálně. Kateřina Hrubešová dokonce získala ve své kategorii zlatou medaili! Poté jsme běželi na autobus a hurá domů. Nejméně za náš tým mohu říct, že jsme rády, že jsme se mohly zúčastnit.

Kateřina Vybíralová

Podobné příspěvky:

Florbal ukončil Podzimní hry

Turnaj ve florbalu zakončil v pondělí 9. 12. 2019 letošní ročník Podzimních her. Těchto her se účastní žáci varnsdorfských základních škol, Gymnázia Varnsdorf a Gymnázia Rumburk.

Více informací »