GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

V chladném počasí zahřálo vítězství

Letošní okresní kolo Poháru rozhlasu, atletické soutěže družstev pro II. stupeň základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií, se konalo v úterý 14. května 2019 na atletickém stadionu v Rumburku. To našim žákům přinášelo výhodu minimálního cestování, kterého si jinak při sportovních soutěžích užijí ažaž. Většina závodů a turnajů se totiž obvykle koná v Děčíně, případně i dále.

Tento rok se závodilo ve velmi chladném počasí s deštivými přeháňkami, a tak většina závodníků i diváků na tribuně brzy začala drkotat zuby a litovala, že ve skříních nechala zimní bundy. I přes nepřízeň počasí se ale všichni účastníci snažili předvést své nejlepší výkony.

Velký úspěch z loňského roku zopakovalo družstvo mladších žákyň, které opět v těžké konkurenci základních škol z celého Děčínska vyhrálo. Na úspěch dosáhl i tým starších žáků, který získal cenné 2. místo. Se stejným nasazením bojovala i zbývající dvě družstva, byť bez medailového zakončení. Starší žákyně se umístili na 5. místě a mladší žáci nakonec obsadili 7. místo.

Vítězství týmu mladších žákyň znamená postup do krajského kola, které se koná 21. května v Ústí nad Labem. Doufejme, že se jim podaří zopakovat ve svých disciplínách alespoň stejně tak dobré výkony jako v Rumburku.

Na závěr chci poděkovat všem našim závodníkům i závodnicím, kteří svými výkony skvěle reprezentovali gymnázium. Doufejme, že těžké podmínky letošního roku je neodradí od další účasti na atletických soutěžích.

K. Veselá

Podobné příspěvky: