GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Studentská výměna 2019 1. část: Němečtí studenti v Čechách

  

S našimi německými kamarády jsme se poprvé setkali v sobotu 6. dubna odpoledne, když přijeli ze Sulzbachu-Rosenbergu. Po pětihodinové cestě byli všichni unavení, takže se každá česko-německá dvojice vydala domů, kde jsme měli volný program.

V neděli byl čas pořádně se seznámit, protože jsme měli volný den. Někdo se vydal na výlet, někdo vyrazil na paintball a někdo si zahrál na koncertě s orchestrem.

V pondělí už jsme museli do školy. Ráno jsme hráli seznamovací hry, abychom si zapamatovali jména, která jsme ještě neznali. Také jsme si vylosovali témata, na která jsme museli během společného týdne pořídit fotky. Odpoledne musela každá dvojice něco malého uvařit a z vaření udělat video. Večer jsme se pak všichni sešli „Na Kopečku“, kde jsme hráli hry a ochutnávali naše výtvory z odpoledne.

V úterý nás čekal celodenní výlet do Mladé Boleslavi, kde jsme nahlédli do výroby aut ŠKODA, navštívili muzeum, a pak i obchodní centrum.

Ve středu jsme museli vstávat o něco dřív, protože autobus do Prahy odjížděl už v 7 hodin ráno. V Praze jsme navštívili německé velvyslanectví, a potom jsme provázeli naše německé kamarády po Praze.

Ve čtvrtek, mezitím, co byli čeští studenti na svých hodinách, nahlédli němečtí studenti do vyučovacích hodin na naší škole. Potom jsme se všichni sešli v hudebně, kde jsme si udělali společnou hodinu češtiny.

Páteční dopoledne jsme strávili vytvářením prezentací z fotografií k tématům, která jsme si vylosovali v pondělí, a vymýšlením komentářů k nim. Večer jsme se všichni i s rodiči sešli ve škole na závěrečné prezentaci celého týdne. Prezentovali jsme naše fotografie a přehrávali jsme videa z pondělního vaření. Musíme uznat, že i když se nám videa přehrávat nechtělo, sledovat některé výtvory byla nakonec opravdu legrace.

Než jsme si to vůbec stačili uvědomit, byla tu už sobota. Ten týden utekl opravdu rychle. Minulou sobotu jsme plní nervozity čekali, než přijedou, a teď jsme se loučili s myšlenkou na brzké setkání v Německu, na které se všichni těšíme.

Iva Malypetrová, Karolína Pešíková (5. A)

Podobné příspěvky:

Vítězná fotka z Berlína

V lednu jsme vyhlásili druhé kolo soutěže o nejlepší fotku z Berlína. První kolo proběhlo již během listopadového Dne otevřených dveří. Hlasování se tentokrát zúčastnilo celkem 150

Více informací »