GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Samé výhry v basketbalu

Je pátek 3. listopadu 2017. Pro naše gymnázium přímo basketbalový den. Velký gympl odjíždí do Děčína, ale my zůstáváme v našem výběžku a jedeme do Varnsdorfu se utkat o basketbalovou trofej v rámci Podzimních her.
Chlapecký tým si v autobuse sní o třetí výhře za sebou. Holky naopak myslí na to, že si nechtějí udělat ostudu. Z učitelského sboru s námi vyráží paní Veselá. Emoce ze zápasů moc neprožívá, ale my víme, že je ráda za každou výhru.
Do tělocvičny vstupujeme a vidíme, jak se začínají shromažďovat hráči a hráčky z ligových soutěží. Po odehrání osmi zápasů našeho gymnázia víme, že se oba naše týmy umístí nejhůře na druhém místě. Čekají nás těžké zápasy, které určí vítěze. My po dobu sedmi minut držíme remízu, která nám stačí na výhru. V poslední minutě dáváme ještě dva koše. Slavíme a jdeme povzbuzovat holky.
Bohužel ony proti favoritkám z Gymnázia Varnsdorf nemají šanci a na konto se jim připisuje jediná porážka z celého turnaje. Prohra jim ale nebere úsměv ze rtů a domů si odváží druhé místo.
Shrnutí výsledků našeho gymnázia bereme pozitivně. Přestože oba dva týmy přišli o opory z minulých let, podařilo se nám zopakovat výsledek z loňského roku a díky tomu se i posunout na průběžné první místo v rámci Podzimních her.

Jan Štefl (4. A)

Tým dívek:
Adéla Relichová, Veronika Kozlerová, Katka Nedvídková, (všechny 3.A), Eliška Radová,
Adéla Pavlíčková, Nikola Křenková, Veronika Šolcová (všechny 4. A)
Tým chlapců:
Pham Anh Duy, Jakub Černý, Matěj Bříza (všichni 3.A), Hung Anh Kukučka, Josef
Nechanický, Jan Štefl, David Štefl, Jan Purnoch (všichni 4. A)

Podobné příspěvky:

Podzimní hry – atletika

V pátek 27. září proběhla ve Varnsdorfu první část podzimních her pro studenty nižších gymnázií a žáků základních škol a to v atletice. Naši studenti

Více informací »

Olympiáda ve Varnsdorfu

Od úterý 11. 6. do čtvrtka 13. 6. se ve Varnsdorfu konala Olympiáda základních škol a víceletých gymnázií, které se účastnili i studenti našeho gymnázia. Úterý

Více informací »