GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

N.T.C se řídí slovy: VENI, VIDI, VICI.

Poslední, 100% jarní, březnový den jsme se s gympláckým sborem N.T.C. vydali na regionální kolo soutěže středoškolských pěveckých sborů. Tato soutěž je nám už starou známou, koneckonců jezdíme na ni každý rok, tentokrát jsme ale vyrazili směr Litoměřice místo obvyklých Teplic. I když jsme měli objednaný autobus, odjížděli jsme už v šest ráno, a proto byla nálada po cestě poněkud ospalá.

V Litoměřicích jsme vystoupili do krásného jarního rána a hned se přesunuli do základní školy, kde se soutěž konala. Po zvukové zkoušce v koncertním (varhanním) sále jsme byli poněkud rozpačití – při ranním zpívání měla spousta z nás ucpané dutiny a zvuk v sále se příliš nenesl. Kolem a kolem jsme byli opravdu zvědaví, jak to nakonec dopadne.

Na výsledek jsme si měli ještě dlouhou chvíli počkat. Soutěž se totiž do Litoměřic nepřesunula náhodou. Už několikátým rokem byla účast středoškolských sborů na regionálním kole tak nízká, že ho letos spojili s regionálním kolem soutěže dětských sborů. Takže jsme viděli vystoupení snad deseti dětských sborů, než jsme se vůbec mohli začít připravovat na naši kategorii.

V půl jedné jsme se konečně dostali na řadu. V naší kategorii byly kromě nás jen dva další sbory, bylo tedy zcela pochopitelné, že se středoškolská soutěž nepořádá odděleně. Pořád to ale neznamenalo, že máme vyhráno. Na pěveckých soutěžích se obvykle neudělují místa, ale pásma. Může se tedy stát, že zlaté pásmo nezíská žádný sbor nebo také všechny.

Tentokrát jsme do boje vyrazili s tímto repertoárem: White Winter Hymnal (i když už je jaro), A já taká čarná, Skyfall (ze stejnojmenné bondovky) a na závěr vypalovačka LightShine. A i když se členové poroty po našem vystoupení tvářili všelijak, my jsme z něj měli dobrý pocit a radostně jsme vyběhli o krátké pauze do přilehlého parku na zmrzlinu.

To, že jsme si ji opravdu zasloužili, jsme zjistili o chvíli později, když při vyhlašování výsledků ocenili náš sbor zlatým pásmem! Současně k tomu jsme také postoupili do celostátního kola.

Ocenila se tak práce nás všech, především ale úžasný přístup a vedení naší sbormistryně Katky Müllerové, stejně jako vždy spolehlivý klavírní doprovod Terezky Rauch.

Bětka Petrášová

Podobné příspěvky: