GymBreak.cz

Školní televize Gymnázia Rumburk

Výbory, komise, jednání. V Senátu se pracovalo naplno

66_001

30. května 2017 bylo již před sedmou hodinou ranní skoro dvacet stupňů. A i předpověď počasí naznačovala, že se první ročníky na dnešní cestě do Prahy pořádně zapotí. Vypravily se totiž na exkurzi do Senátu a botanické zahrady.

Exkurze začala ve Valdštejnské zahradě, už ve třicetistupňových vedrech a to zcela netradičně krátkou diskuzí s panem senátorem Linhartem. Původní plán byl narušen tím, že pan senátor se musel účastnit jednání komise a výboru, který dokonce sám vede. Přesto si našel krátký čas a zodpověděl studentům na několik otázek, pak se ale zase odebral na jednání a studenti si mohli prohlédnout Valdštejnskou zahradu.

Následovala prohlídka Valdštejnského paláce a seznámení s institucí Senátu s průvodkyní. Po dvou skupinách si studenti prošli nejhezčí místnosti paláce a na konci prohlídky je čekal jednací sál Senátu. Jenže místo senátorů zde jednal Stálý výbor parlamentního shromáždění Rady Evropy. Takže bylo vidět nejen politické jednání samotné, ale třeba také práci tlumočníků.

 

V půl jedné již autobus odvezl studenty do Troje. V botanické zahradě měli studenti asi hodinu a půl na prohlídku všech částí zahrady včetně unikátního skleníku Fata Morgána. I díky dobrému počasí se prohlídka vydařila a očekávaná bouřka exkurzi naštěstí nijak neovlivnila.

Lukáš Melichar

Podobné příspěvky:

Prázdniny ve víru chemie

Obětovat dva dny podzimních prázdnin pro chemii? Neodolatelná nabídka. Nezaháleli jsme a společně s panem učitelem Krejčím a svým spolužákem Honzou Schmutzerem jsme se přihlásili

Více informací »

Svět vůní ve Vlčí hoře

V letošním roce se studenti třetího ročníku gymnázia v Rumburku nevypravili do IQLandie, jak bývalo v předchozích letech zvykem, ale v rámci bloků pro ně byly připraveny prohlídky firem

Více informací »